Permanente make-up

Het zetten van permanente make-up is een van de specialisaties van Beauty Salon Inthowa. Wij doen dit al sinds 2003 en hebben ruime ervaring. Hieronder treft u veel informatie aan, maar kijk ook eens op onze andere pagina www.permanentemake-updenbosch.nl. Daar staat een schat aan informatie.

Hieronder vindt u al veel informatie maar kijk ook eens op onze andere pagina Permanentemake-updenbosch.nl voor alle ins en outs.

Permanente make-up (afgekort pmu) is er voor iedereen die er op elk moment van de dag (en nacht) mooi en verzorgd wil uitzien, zonder enige moeite. Ideaal bij weinig tijd of als je moeite hebt met opmaken. Ook als je allergisch bent voor gewone make-up is pmu de oplossing. Pmu blijft altijd op zijn plaats en loopt niet uit, ideaal!!

 

 

 

wat is PMU?

Pmu is een behandeling waarbij eyeliners en of wenkbrauwen door middel van pigmenten in de huid worden aangebracht. Dit gebeurt met een dunne naald of blade vlak onder de opperhuid.

 

 

Voor wie is permanente make-up geschikt? 

 • Voor mensen die weinig of geen wenkbrauwen meer hebben.

 • Voor mensen die het moeilijk vinden om make-up aan te brengen.

 • Voor mensen die allergisch zijn voor make-up.

 • Voor mensen die er op elk moment van de dag (en nacht) er mooi en verzorgd willen uitzien.

Hoe verloopt de behandeling?

 • We nemen samen een vragenlijst door over jouw gezondheid.

 • We bespreken je wensen en de mogelijkheden.

 • Kleurbespreking en voortekenen eyeliner / wenkbrauwen.

 • Aanbrengen verdovingscreme.

 • Plaatsen van de permanente make-up.

 • Bespreken nazorg en het maken van een vervolgafspraak.

 

 

Doet de behandeling pijn?

Pmu is lokaal prima te verdoven. Wij vertellen je hier alles over bij het maken van de afspraak.

 

 

Wat is het verschil tussen pmu en tatoeage?

Pmu lijkt wat betreft techniek veel op tatoeeren, maar bij tatoeages wordt het pigment dieper in de huid gebracht en is levenslang. Pmu vervaagd na verloop van tijd en het grote voordeel daarvan is dat het later nog aangepast kan worden. Denk aan model en kleur. In de loop van de jaren en naarmate je ouder wordt, verandert je gezicht. Het is dan erg fijn dat ook de pmu kan mee veranderen!

 

 

Hoe lang blijft pmu zitten?

Dit varieert per persoon. Hoe lang het blijft zitten heeft o.a. te maken met celvernieuwing van de huid, maar ook door blootstelling aan UV straling. Voor behoud van een mooi resultaat adviseren wij 1 x per jaar een fresh-up behandeling. Bij wenkbrauwen is dagelijks gebruik van een sunblock raadzaam.

 

is het eindresultaat direct zichtbaar & hoe moet ik het verzorgen?

Direct na het aanbrengen van pmu kunt u wat last hebben van zwelling en roodheid. Dit verdwijnt vrij snel. Doordat er pigment in de huid is gebracht kunnen er wat minuscule korstjes ontstaan (krab deze er niet af i.v.m. litteken vorming!) In het begin zal de aangebrachte pmu nog donker zijn. Dit komt doordat de bovenste huidlaag nog verzadigd is met pigment. Dit zal binnen 1 a 2 weken vervagen. Vermijd de eerste 7 dagen de volle zon/zonnebank, zwemmen en sauna. Gebruik de eerste 5 dagen geen make-up op de behandelde gebieden.

Is pmu veilig?

Permanente make-up Den Bosch beschikt over alle papieren en vergunningen voor het mogen zetten van permanente make-up. Met deze vergunning kun je er als klant zeker van zijn dat de pmu vakkundig en hygienisch gezet wordt en dat er uitsluitend gewerkt wordt met goedgekeurde producten en materialen. Wij laten onze salon regelmatig keuren en beschikken over een GGD certificering.

Behandelingen

OGEN

Altijd mooie ogen zonder je zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up.
Wij geven graag advies wat bij jou het mooiste is. Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Wimperrandopvulling. Dit is een dun lijntje tussen de wimperhaartjes waardoor het lijkt alsof je een hele volle wimperrand hebt. Ideaal als je weinig wimpers hebt of een natuurlijk effect wilt.

 • Een mooie volle Eyeliner, eventueel uitlopend in een Wing.

 • Eyeliner in 2 kleuren. Er wordt eerst een eyeliner met een basiskleur gezet en met een andere kleur wordt de lijn dikker gemaakt. Een prachtig resultaat!

 • Guyliner. Voor mannen die graag de ogen benadrukt willen hebben zonder dat ze echt opgemaakt lijken is dit zeer geschikt. Bij deze techniek plaatsen we stipjes tussen de wimpers. Het resultaat is een meer intense oogopslag.

 

WENKBRAUWEN

Mooi gevormde wenkbrauwen geven het gezicht meer uitstraling en laten het gezicht spreken! Het is zeer geschikt als je bijvoorbeeld geen symmetrische wenkbrauwen hebt, maar ook dunne of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met pmu gecorrigeerd.

De mogelijkheden:

 • PhiBrows. Met deze vorm van permanente make-up creëren we perfecte wenkbrauwen. Ze zijn uniek en afgestemd op de vormen en afmetingen van je gezicht. De hairstrokes zijn haast niet van echte haartjes te onderscheiden en geven een zeer natuurlijke look.

 • Hairstroke-techniek. Met een flinterdunne naald tekenen we als het ware haartjes. Het geeft een zeer natuurlijk resultaat. We kunnen hiermee volledige wenkbrauwen maken, maar ook lege plekjes ontstaan door bijvoorbeeld littekens zijn hiermee mooi te camoufleren.

 • Volledig ingeschaduwde wenkbrauwen. Deze techniek geeft een krachtige look en is qua uitstraling vergelijkbaar met potlood. Het resultaat met deze methode zijn strakke en goed gevormde wenkbrauwen.

 

BEAUTY SPOT

Een schoonheidsvlekje is 1 van de 7 schoonheden en kan in het gezicht een speels effect geven. Het kan op elk gewenste plek in het gezicht aangebracht worden.