Microneedling behandeling

Met de Philings microneedling behandeling kunnen we de huid in de diepte vernieuwen en verfraaien zonder de opperhuid te beschadigingen.

Deze behandeling is zeer geschikt voor:

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Acne littekens
  • Littekens van andere aard
  • Verslapte huid
  • Pigmentstoornis
  • Grove huidstructuur / vergrote poriën
  • Striae / striemen

Hoe werkt het?

De Philings pen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Er worden verticaal kleine kanaaltjes oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

 

Deze behandeling heeft als doel:

Versteviging en gladder worden van de huid:

De bindweefselcellen krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zult u al na enkele behandelingen merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Reliëf dat ontstaan is door acnelittekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.

Vernieuwing van de huidcellen & zuivering:

De celdeling krijgt een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De verdikte hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen zoals mee-eters minder kans krijgen. Behandeling met de Philingspen heeft dus ook een zuiverend effect.

Egalisering van de huidtint:

Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter in de huid opgenomen worden. De specialist kan u adviseren welke producten u thuis, tussen de behandelingen door, kunt gebruiken om het effect te optimaliseren.

Hoe vaak een behandeling & wanneer zie je resultaat?

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich “onder” het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect.

Een losse behandeling is een flinke oppepper voor uw huid maar afhankelijk van de aandoening adviseren wij gemiddeld 3 behandelingen in kuurverband, elke 2-3 weken voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de Philings microneedling pen zal een boost zijn voor uw huid.

Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat de verbetering van uw huid goed gevolgd kan worden.

Hoe reageert mijn huid op de Philings microneedling behandeling? 

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten; de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook een van de voordelen van de philings pen: de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag.
Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de Philings. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een factor 50 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op het behandelde gebied.

 

Beauty Salon Inthowa is Gecertificeerd bij PhiNederland  onder nummer SOIDNLD2027